Vanaf €50,- gratis verzending.  |  Winkels & Salons

Acne

Beauty Tips voor de onzuivere huid

U kunt onzuiverheden ervaren bij elk type huid, in het bijzonder door hormonale schommelingen. Voor de behandeling van onzuiverheden werkt onze  Manuka Honing Gel  door een hoge concentratie wonderlijk genezende  Actieve Manuka Honing  en super beschermende  Manuka Olie. Bij acne of een onzuivere huid adviseren wij de Living Nature producten op het productwenslijstje. Lees ook verder voor tal van nuttige, gezonde beauty tips over de natuurlijke aanpak van acne.

 

Klik op de afbeelding om naar het product te gaan.

Een natuurlijke aanpak van Acne

Wat is acne?

Acne is de medische term voor puistjes. Het openbaart zich op de huid als mee-eters (open comedonen), witte koppen (gesloten comedonen), puistjes, pukkels (bulten onder de huid zonder ‘kop’) en cysten (diepgewortelde infectie). Acne kan variëren van een milde aandoening (een enkel pukkeltje) tot een vrij ernstige. Het komt het meest voor op het gezicht, maar soms ook op de hals, borst, rug en bovenarmen.

Wie krijgt acne?

Acne begint meestal mild in de vroege tienerjaren, om vervolgens geleidelijk aan erger te worden, en dan na verloop van tijd meestal weer te verbeteren. Genetische achtergrond, voeding, omgevingsfactoren en leefstijl kunnen beïnvloeden hoe lang de aandoening zal duren. Bij vrouwen kan het opspelen net voor hun perioden en dit kan soms voortduren tot de menopauze.

Wat veroorzaakt acne?

Het treedt op wanneer de talgklieren van de huid uit balans zijn. Tijdens de puberteit, in gang gezet door toegenomen hormoonproductie, worden de talgklieren groter en actiever en produceren een olieachtige stof genaamd talg, die naar het huidoppervlak stroomt. Daar vormt dit samen met zweet een beschermende zuurmantel tegen ziekteverwekkers en schimmels. Soms is de wand van de leiding waardoor de olie (talg) naar het oppervlak stroomt gebroken waardoor een irritatie van het weefsel ontstaat. Dat veroorzaakt roodheid, zwelling en pus, resulterend in een puistje.

Bacteriën die op talg leven zijn bij acne overvloedig aanwezig en veroorzaken verdere irritatie. De kanalen kunnen ook verstopt raken met talg en dode huidcellen (keratine) en vormen dan mee-eters en witte koppen.

De combinatie van olie en zweet op onze huid, houden onze huid gezond en elastisch.  De continue reiniging van de huid met basische producten, zoals zeep, leiden juist tot een onevenwichtige huidaandoening. Door het verwijderen van de beschermlaag zal het lichaam nog veel meer olie gaan produceren. Daarom is het de eenvoudigste oplossing om voor de uit balans geraakte tienerhuid producten met de juiste zuurgraad (pH) te gebruiken.

Wat is de ‘zuurmantel’ (pH) van de huid? Wat betekent pH?

  • Zweet en talg mengen op het oppervlak van de huid en creëren een zuur laagje.
  • Dit staat bekend als de zuurmantel.
  • Zuurgraad en alkaliteit gemeten door een aantal zogenaamde pH.
  • Een perfecte pH van 5,5 ontmoedigt de groei van bacteriën en schimmels.
  • Een zure oplossing heeft een pH waarde van 0,7, bijvoorbeeld citroensap of azijn.
  • Een neutrale oplossing heeft een pH waarde van 7, dwz bloed.
  • Een alkalische oplossing heeft een pH waarde van 7 tot 14, bijvoorbeeld zeep of ontharingsmiddelen.

Citroen                                                                                                                                                                         Bijtende Soda

Sap                                              huid                 Water                       Zeep                                                                (=Natriumhydroxide)

X _____ | _____ | _____ | ______ | __x ___ | ______ X ______ | ______ X ______ | ______ | ______ | _____ | _____ X

1              2           3               4              5                6              7               8                9              10             11              12          13           14

Zuur                                                                  Neutraal                                                                                   Alkaline

De zuurmantel is ons eerste afweermechanisme tegen bacteriën. Bacteriën houden niet van de lichte zure omstandigheden. De zuurmantel ontwikkelt in de puberteit. Kinderen hebben geen zuur mantel en dit is de reden dat kinderen gevoeliger zijn voor ziekten, virussen en schimmelinfecties.

Welke gezonde huidverzorging en beauty tips zullen mijn conditie helpen?

De eerste stap is om stoffen die de poriën verstoppen, zoals minerale oliën, olieachtige make-up en onjuiste reiniging te voorkomen. Wees je bewust van de omgeving waarin je werkt zoals in een café of een garage,want dit zal ook verstopping van de poriën veroorzaken. Zorg ervoor dat het gezicht of het acne gebied ‘s ochtend en ’s avonds wordt gereinigd.

De tweede stap is om twee keer per week dode huidcellen te verwijderen. Vermijd het gebruik van zeer grove scrubs. Deze ruwe stoffen veroorzaken kleine wondjes op het huidoppervlak en maken de huid gevoeliger en kunnen permanente rode aders creëren. Ze duwen de olie dieper in het huidweefsel en maken mogelijk openingen waarin bacteriën zich kunnen verspreiden.

Wij adviseren een zachte peeling die de dode huidcellen verwijdert en het vuil eruit trekt en verwijdert van de huid op een zachte manier.

Het gebruik van een diep reinigend masker twee keer per week, na het peelen, is ook zeer nuttig om diepgewortelde onzuiverheden en blokkades te verwijderen en om de poriën te verfijnen. Een onzuiverheden behandeling op specifieke ontstoken puistjes kan ‘s nachts worden toegepast om de ontstekingen te helpen verminderen en het puistje een kop te laten vormen  voor een snellere genezing.

Hoe kan ik mijn huid beschermen en nieuwe uitbraken verminderen?

Nadat de huid zachtjes is gereinigd van vuil en dode huidcellen, moet je de bacteriën op de huid in evenwicht brengen (veel verschillende bacteriën zijn te allen tijde aanwezig op de huid, sommige zijn nuttig en sommige zijn schadelijk) en de juiste pH-balans verkrijgen.

De sleutel is om de huid van vocht te voorzien, zonder rijke olie producten te gebruiken, en zo de olieproductie van het lichaam in balans te brengen. Hydraterende tonic gels zijn het ideale middel om dit te bereiken. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen, werken helend en kalmerende en zijn zacht voor de huid, terwijl ze de vitale hydratatie bevorderen. Hydraterende tonic gel moet zowel ‘s morgens als ‘ s avonds worden gebruikt na het reinigen.

Om de perfecte balans voor de huid te verkrijgen, vraagt de huid bescherming tijdens de dag en voeding ‘s nachts. Onze product adviezen zijn allemaal samengesteld met dit specifieke doel in het achterhoofd. Lichte hydraterende producten zullen vocht in de huid helpen behouden.. De hydraterende dag- en nachtverzorging moet altijd worden aangebracht over de Hydraterende tonic gel.

Vermijd het aan puistjes zitten gedurende de dag. Dit brengt schadelijke bacteriën op de huid en verspreidt ook de infectie.

Milde blootstelling aan de zon kan zeer nuttig zijn voor acne-patiënten, maar dit moet zorgvuldig worden gedaan – in het begin van de dag of laat in de middag wordt aanbevolen.

Kan ik voorkomen dat ik littekens krijg?

Knijpen in puistjes kan leiden tot littekens.

Vermijd het zitten aan puistjes, omdat dit meer acne kan creëren door de verspreiding van de infectie wat het probleem alleen maar erger maakt. Wanneer een puistje heeft een lelijke ‘kop’ erop heeft, raden wij u aan uw handen goed te wassen en het gezicht te reinigen. Knijp niet in de puist totdat deze open springt, aangezien dit beschadigingen aan de huid en zo littekens veroorzaakt. Neem liever een nieuwe scherpe naald, dompel de punt in pure Manuka olie om deze te steriliseren en prik voorzichtig in de bovenkant van het puistje om het te openen. Gooi de naald in de vuilnisbak (niet hergebruiken op andere puistjes, omdat dit de infectie zal verspreiden). Wikkel wat tissue papier om elke vinger en trek de huid zacht weg van de plaats van het puistje en beweeg daarbij zacht heen en weer. Dit garandeert dat de hele infectie naar boven komt, waardoor deze kan worden verwijderd met een tissue, waarbij er geen huidweefsel wordt gekneusd en beschadigd en er geen herinfectie kan optreden. Herinfectie ontstaat vaak bij knijpen wanneerde infectie omlaag of opzij wordt gedrukt, in plaats van naar boven op het huidoppervlak. Het is belangrijk hierna Manuka Honing Gel aan te brengen op het gebied.

Hoe belangrijk is voeding?

Ongeacht de conditie van het lichaam en de huid heeft een uitgebalanceerd dieet met veel verse groenten en fruit, rijk aan vezels en essentiële vetzuren, voldoende mineralen en vitaminen, waardoor een veel gezondere stofwisseling ontstaat, een veel sterkere helende kracht. Een van de beste manieren om een ​​gunstig effect op de huid te hebben is het ondersteunen van de gezondheid van het lichaam.

Het drinken van minstens 8 glazen gezuiverd water per dag zal helpen om een ​​goede gezondheid van de huid te behouden. Regelmatige lichaamsbeweging verhoogt de bloedcirculatie, waardoor essentiële voedingsstoffen naar de huid worden gebracht en afvalstoffen worden verwijderd. Buiten in de frisse lucht bewegen zal helpen om een ​​algemeen gevoel van welzijn te creëren en stress te elimineren.