Vanaf €50,- gratis verzending.  |  Winkels & Salons

Totarol

Totara Extract – Nature’s super antioxidant!

Totarol is 3 keer sterker dan vitamine E, en een sterke kracht om vrije radicalen, die huidveroudering veroorzaken, te neutraliseren. Totarol is een verbinding uit het kernhout van de Totara boom, en maakt het hout zeer goed bestand tegen bederf door zijn antimicrobiële en krachtige anti-oxidant activiteit.

Totara is één van de woudreuzen van Nieuw-Zeeland en een lid van de oude groep Gondwanaland beplanting die gezamenlijk als de Podocarp familie bekend staan.

Podocarp bomen groeiden in de tijd van de dinosaurus (de Jurrasic periode) zowat 135-195 miljoen jaar geleden. De kleine, scherpe, puntige bladeren beschermden de boom tegen de hongerige monden van deze nu uitgestorven reptielreuzen.

Het hout van Totara is uiterst bestand tegen bederf door zijn antimicrobe – en zeer krachtige antioxidant activiteit en werd daardoor veel gebruikt door de vroege Europese kolonisten voor scheepswerf bouw en als omheiningposten. De antioxidant activiteit wordt gebruikt in Living Nature producten om te beschermen tegen oxidatieve stress en vrije radicalen die huidcellen afbreken.

De grondstof voor de productie van Totarol™ (het deel van Totara dat verantwoordelijk is voor de weerstand van het hout tegen bacteriële aanval en oxidatieve afbraak) is afkomstig van hoogstaande, gerecyclede Totara. Er worden geen bomen gekapt voor het oogsten van dit ingrediënt. Het kritische extractie proces van Totarol™ betekent dat het vrij is van iedere vorm van oplosmiddel.

Deel van de boom dat wordt gebruikt:
Schors en hout.

Werking: Antimicrobe – en zeer krachtige antioxidant activiteit. Het helpen om vrije radicalen, die bijdragen aan het verouderingsproces te vernietigen. Zeer effectief tegen acne-veroorzakende bacteriën

Voornaamste bestanddelen: Totarol™.

Gebruikt voor de volgende Living Nature producten:

Totarol wordt o.a. gebruikt in Living Nature producten zoals de Rijke Dagcrème en de Voedende Nachtcrème.