Verpakkingen

Vriendelijk voor je lichaam en de wereld om je heen

Wij denken even zorgvuldig na over onze verpakkingen als over wat erin gaat.

De natuur leeft in evenwicht waarbij alles in verbinding staat. We nemen dezelfde holistische benadering in alles wat we doen.

Onze uniek ontworpen verpakking  is 100% recyclebaar en gemaakt van een combinatie van polypropyleen en calciumcarbonaat (krijt), waardoor het minder energie en plastic verbruikt om te produceren. Het calciumcarbonaat verbetert de flexibiliteit van het plastic, terwijl zo het gebruik van ftalaten wordt vermeden. Het betekent ook dat er minder volume in plastic gebruikt wordt en ook dat is goed voor het milieu. We hebben de flessen en doppen van hetzelfde materiaal gemaakt zodat ze gemakkelijker worden gerecycled.

Ze zijn speciaal ontworpen om de inhoud te beschermen tegen externe besmetting en contact met de lucht.

Omdat de dop onderop zit wordt de hoeveelheid lucht waaraan het product wordt blootgesteld beperkt. Dit helpt om de producten vers te houden.

PackagingThatCares

Na het verwijderen van het afsluit stripje aan de platte zijde van de fles, druk je de platte zijde van de dop naar beneden waardoor er bij de ronde zijde van de dop een opening verschijnt. Door de verpakking telkens met de dop naar beneden terug te zetten, stroomt het product naar beneden en komt het er makkelijk uit.

De flessen zijn 100% vrij van Bisphenol-A (BPA) en ftalaten, en ons papier, karton en drukinkt bevatten geen dioxine of elementair chloor.

De Living Nature verpakking voldoet aan de hoogste milieunormen van de EU (EU-norm 2002/72/EG).

In 2005 werd Living Nature officieel beloond voor hun bijdrage aan het leveren

van natuurlijke huidverzorgingsproducten en make-up in milieuvriendelijke verpakkingen door de titel “Supreme Winner of the 2005 New Zealand Packaging Councils Awards for Excellence in Environmentally Acceptable Packaging” te winnen.

In 2007 werd Living Nature nogmaals beloond voor hun nieuwe verpakkingen met de titel “Highly Commended the 2007 New Zealand Packaging Councils Awards for Excellence in Environmentally Acceptable Packaging”.