Vanaf €50,- gratis verzending.  |  Winkels & Salons

Veilige Huidverzorging

Die chemische namen op de rug van cosmetic verpakkingen zijn misschien moeilijk uit te spreken. Het feit dat het veel irriterende stoffen, toxines, endocriene verstoorders en zelfs potentieel kankerverwekkende stoffen zijn is nog moeilijker te slikken.

Gemiddeld zal een vrouw met behulp van synthetische huidverzorging 168 chemicaliën dagelijks toepassen. De huid is het grootste, slimste en meest responsieve orgaan van ons lichaam, en wat er op onze huid komt, wordt opgenomen in ons lichaam. We kunnen het groeiende bewijs van het schadelijke, cumulatieve effect van deze stoffen op de gezondheid niet langer negeren. Vreemd is dat veel van deze chemicaliën in de eerste plaats werden ontwikkeld om de voordelen van natuurlijke ingrediënten na te bootsen!

Living Nature gelooft dat de natuur de beste oplossingen biedt. We werken toegewijd aan het verstrekken van gezonde, veilige huidverzorging. We hebben al onze producten vermeld in de  Skindeep Cosmetic Safety Database. Deze Milieu werkgroep heeft na een strenge beoordeling van de veiligheid van ingrediënten bevestigd dat Living Nature een van de beste veiligheid scores heeft. Bijna al onze producten krijgen de waardering 0-3 (0 = veiligste). We zijn toegewijd aan het maken van veilige lippenstiften en gebruiken geen schadelijke huid irriterende stoffen, zoals SLS / SLES (Sodium Laurel / Laureth Sulpate).

Klik hier om onze Allergenen Declaratie te downloaden.

Voor meer informatie over de veiligheid in huidverzorging en cosmetica, en de schadelijke effecten van synthetische ingrediënten en conserveermiddelen:

‘Het verminderen van Milieu Kanker Risico’s: Wat kunnen we nu doen’, President’s Cancer Panel jaarverslag 2008-09

‘Heavy Metal Hazard: De gezondheidsrisico’s van verborgen zware metalen in make-up’, Milieu Defensie, Canada, 2011