Vanaf €50,- gratis verzending.  |  Winkels & Salons

Keurmerken

Keurmerken

Om de consument te beschermen is het wettelijk verplicht de ingrediënten van cosmetische producten op de verpakking te vermelden (INCI-benamingen). Voor velen is het echter niet duidelijk wat deze (Latijnse) benamingen betekenen.

Het op de markt brengen van cosmetica producten kent helaas geen wettelijke voorschriften.
Een product mag zichzelf dus onterecht natuurlijk noemen.

Om consumenten te helpen beoordelen en onderscheiden welke producten op de markt werkelijk natuurlijk zijn is er in Duitsland een internationaal keurmerk opgericht.
Producten die zich werkelijk natuurlijk mogen noemen, kunt u herkennen aan het BDIH logo dat hiernaast wordt afgebeeld.

Sinds het allereerste begin heeft Living Nature de wereld geleid in de natuurlijke, veilige en effectieve huidverzorging.

Wanneer wij zeggen dat onze producten 100% veilig en natuurlijk zijn, bedoelen we ook precies dat. Dus NIET waarschijnlijk veilig, of voornamelijk natuurlijk.

Bij Living Nature wijden we ons uitsluitend aan 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten, vrij van alle potentieel schadelijke synthetische conserveringsmiddelen (zoals parabenen of fenoxyethanol). Terwijl veel bedrijven kunnen beweren dat slechts kleine hoeveelheden van deze synthetische chemicaliën worden gebruikt, blijkt uit toenemend onderzoek dat het juist het cumulatieve effect van deze stoffen in het lichaam is die op lange termijn schadelijke gevolgen voor de gezondheid opleveren.

Living Nature producten zijn natuurlijk geconserveerd, met een houdbaarheid van 2 jaar voor onze huidverzorging (sommige cosmetica en oliën hebben een langere houdbaarheid). Vele unieke Nieuw-Zeelandse ingrediënten hebben sterke antimicrobiële eigenschappen, en het is de combinatie van deze krachtige, natuurlijke ingrediënten die we hebben gebruikt om elk product te bewaren.

Het resultaat: perfect bewaard gebleven, prachtig natuurlijk geparfumeerde, 100% natuurlijke producten.

Zuiverheid van het product wordt gewaarborgd door de strenge hygiëne protocollen van onze Kerikeri fabriek – waar we elke stap van product ontwikkeling, formulering, testen tot afvullen zelf onder controle houden. Onze unieke verpakking is ook speciaal ontworpen om de inhoud te beschermen van externe besmetting en contact met de lucht.

We vertellen de waarheid over onze ingrediënten, producten en productieprocessen, want we hebben niets te verbergen.

* De President’s 2010 Cancer Panel Report ‘Environmental oorzaken van kanker: Wat kunnen we nu doen’ is een van de meest uitgebreide, onafhankelijke beoordelingen van de effecten van giftige stoffen in producten voor persoonlijke verzorging, en in het milieu, op onze gezondheid.

Maar alleen zeggen ‘helemaal natuurlijk’ is een ding. Het kunnen aantonen is een andere. Living Nature is natuurlijk gecertificeerd door BDIH Duitsland – een toonaangevend, onafhankelijk keurmerkinstituut voor natuurlijke huidverzorging en cosmetica.

Het in Duitsland gevestigde BDIH stelt een aantal van de meest strenge normen wereldwijd voor natuurlijkheid. Ze reiken veel verder dan de ingrediënten, rekening houdend met de milieu-impact van de inkoop van grondstoffen en productie, hoe de ingrediënten worden behandeld, genetische modificatie en de verwachtingen van de consument. Ze verbieden het gebruik van radioactieve straling om te desinfecteren en bovendien moet het gehele assortiment van een bedrijf voldoen aan de criteria om het “Certified Natural Cosmetics” label te mogen gebruiken.

Het is een uiterst moeilijke certificering om aan te voldoen, en dat is waarom we er zo trots op zijn BDIH gecertificeerd te zijn, en in veel gevallen zelfs hun normen overschrijden. Jaarlijks worden we bezocht door een BDIH accountant die alles controleert zodat je weet dat het label ook werkelijk verdient is. Lees meer over BDIH hier.

Veel van onze producten dragen ook met trots het Whole Foods Premium Body Care symbool. Als grootste retailer van natuurlijke huidverzorgingsproducten van de VS, heeft Whole Foods “Premium Body Care” opgericht om de meest uitzonderlijke, persoonlijke verzorgingsproducten te identificeren, met de strengste natuurlijke normen. Meer dan twee jaar onderzochten experts van Whole Food nauwgezet elke ingrediënt voor persoonlijke verzorging. Met behulp van de meest actuele gegevens over de veiligheid en werkzaamheid, verkregen uit data en onderzoeken hebben ze elk product ingrediënt geëvalueerd en beoordeeld op vier belangrijke punten: kwaliteit oorsprong, milieu-impact, de resultaten en de veiligheid. Zo identificeerden ze meer dan 400 ingrediënten die onaanvaardbaar zijn voor Premium Body Care.

Deze database beschrijft nauwkeurig de veiligheid van producten en ingrediënten die worden gebruikt in cosmetica.
Zie hoe de producten van Living Nature scoren, of zoek naar ingrediënten die u tegenkomt in cosmetica op EWG: Skin Deep .