Vanaf €50,- gratis verzending.  |  Winkels & Salons

Kumerahou

De Kumerahou plant heeft de bijzondere eigenschap op te schuimen door de bloemen en bladeren samen te wrijven met water.

Deze schuimende eigenschappen worden verkregen van de natuurlijke wasactieve stoffen die saponienen worden genoemd. De zachte, reinigende saponienen werken zonder de toevoeging van alkali die gewoonlijk in zeep wordt gevonden.

Andere voordelen van saponienen zijn hun capaciteit om zich met olie en water te mengen, wat hen tot ideaal natuurlijk reinigingsmiddel maakt. De aanwezigheid van saponienen in plantenweefsel wordt gezien als een belangrijk afweermechanisme tegen microbiële aanval aangezien saponienen een sterke antimicrobiële activiteit vertonen. Saponienen zijn gekend om de gunstige eigenschappen op de huid en werken actief tegen de schimmels die worden geassocieerd met hoofdroos.

De bloei van Kumerahou valt gelijktijdig met de plant periode van kumara (zoete aardappel) en werd daarom Kumerahou genoemd door de Maori. De bladeren werden vaak gebruikt als thee om slijm te verdrijven en om verlichting te geven bij longcongestie. Tevens gebruikten mijnwerkers de plant om hun handen na het werk te reinigen.

In de traditionele Maori geneeskunde werd Kumerahou gebruikt als een bloed zuiveraar en remedie voor bronchiale en nier klachten.

We gebruiken Kumerahou in onze gehele Living Nature serie, als alternatief voor harde oppervlakteactieve stoffen zoals SLS, dat de huid van zijn beschermende oliën stript.

Deze reinigende plant is zo zacht en effectief dat hij magisch lijkt. Maar het is geen magie; het is de natuur.

Deel van de plant dat wordt gebruikt:
Bloemen en bladeren met de hand geplukt afkomstig van Kumerahou die groeit in het gematigde Northland klimaat van Nieuw-Zeeland. Een frisse tinctuur (brew) wordt bereid voor elke productie batch.

Werking:
Zacht reinigen en antimicrobiële activiteit.

Voornaamste bestanddelen:
Saponienen.

Gebruikt voor de volgende Living Nature producten:
Vloeibare Handzeep, In Balans Shampoo, Douchegel, Zuiverende Reinigingsgel, Make-up Remover, Vitaliserende Reinigingsmelk, Reinigende Scheergel.